Dit toetsonderdeel van de eindtoets bevat de vragen uit praktijksituaties, zoals ook aan bod zijn gekomen in de lessen. Omdat je een groot deel van de praktijk nog gaat leren nà diplomeren en door het opdoen van steeds meer praktijkervaring, heb je dit onderdeel behaald als je 60% of hoger scoort.
We weten en waarderen dat er meerdere soorten doula’s zijn en dat cliënten en hun behoeftes uniek zijn. Het afstemmen op elke individuele cliënt is altijd het meest belangrijk en zal in de praktijk gemakkelijker zijn door de band die je opbouwt. We vinden het echter toch belangrijk te toetsen welke praktijkinformatie is blijven hangen en of je met de diverse scenario’s die je tegen kan komen uit de voeten kunt.
Soorten vragen:
Er zijn vragen waarbij er alleen een enkele keuzemogelijkheid is (te herkennen aan de ronde bolletjes die ingevuld worden) en meerkeuzevragen (te herkennen aan de vierkante vakjes).
Let op!! Bij meerkeuzevragen kan je al verder naar de volgende vraag als je maar één vakje aanvinkt of als je er drie aanvinkt, maar er zijn altijd maar twee goede antwoorden! Als je ze niet allebei goed hebt, wordt de hele vraag fout gerekend. Er zijn geen halve punten mogelijk.
Praktijk vragen
Tijdslimiet: 0
Quiz samenvatting
0 of 12 Vragen completed
Vragen:
Informatie
Dit is een verplicht veld.
Je hebt de quiz al eerder voltooid. Daarom kun je hem niet meer opnieuw starten.
Quiz is aan het laden…
Je moet inloggen of inschrijven om de quiz te starten.
U moet eerst het volgende invullen:
Resultaten
Quiz afgerond. Resultaten worden opgeslagen.
Resultaten
0 of 12 Vragen answered correctly
Uw tijd:
De tijd is verstreken
You have reached 0 of 0 point(s), (0)
Behaalde punt(en): 0 of 0, (0) 0 verslag(en) in afwachting (mogelijke punt(en): 0)
Categorieën
Niet gecategoriseerd0%
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Huidig
Review
Beantwoord
Goed
Fout
Vraag 1 of 12
1. Vraag
Doula komt binnen. Cliënte is pas 2 uur in partu en heeft extreme pijn en weet geen houding meer. Ze ligt, wil eigenlijk in een verticale houding maar kan haast het bed niet af door de pijn. Elke wee draait ze en kruipt ze door het bed heen en de partner weet ook niet wat te doen en is een beetje wanhopig.
Goed
Fout
Vraag 2 of 12
2. Vraag
Doula komt binnen. Cliënte is pas 2 uur in partu en heeft extreme lage rugpijn en weet geen houding meer. Ze ligt, wil eigenlijk in een verticale houding maar kan haast het bed niet af door de pijn. Elke wee draait ze en kruipt ze door het bed heen en de partner weet ook niet wat te doen en is een beetje wanhopig. In welke houdingen kan je haar mogelijk het beste verder helpen? Geef twee antwoorden
Goed
Fout
Vraag 3 of 12
3. Vraag
Doula komt binnen. Cliënte is pas 2 uur in partu en heeft extreme pijn en weet geen houding meer. Ze ligt, wil eigenlijk in een verticale houding maar kan haast het bed niet af door de pijn. Elke wee draait ze en kruipt ze door het bed heen en de partner weet ook niet wat te doen en is een beetje wanhopig. Hoe kan je de partner het beste ondersteunen? (twee antwoorden zijn juist)
Goed
Fout
Vraag 4 of 12
4. Vraag
Doula komt binnen. Cliënte is pas 2 uur in partu en heeft extreme pijn en weet geen houding meer. Ze ligt, wil eigenlijk in een verticale houding maar kan haast het bed niet af door de pijn. Elke wee draait ze en kruipt ze door het bed heen en de partner weet ook niet wat te doen en is een beetje wanhopig. Welke instructie/ opdracht voor de partner kan je het beste geven? (twee antwoorden invullen)
Goed
Fout
Vraag 5 of 12
5. Vraag
Cliënte heeft een ruggenprik en zit rechtop in bed. Ze heeft als nog veel pijn aan haar rechter heup. Welke houdingen kan ze het beste aannemen? (twee juiste antwoorden aanvinken)
Goed
Fout
Vraag 6 of 12
6. Vraag
Cliënte heeft een ruggenprik en zit rechtop in bed. Ze heeft als nog veel pijn aan haar rechter heup. Wat kan je als doula zelf doen om de pijn te helpen verlichten? (geef twee antwoorden)
Goed
Fout
Vraag 7 of 12
7. Vraag
Cliënte kan tot nu toe alleen maar staand de weeën opvangen. Haar benen zijn erg moe en ze heeft rug weeën. Welke houdingen kan je haar het beste aanbieden? (geef twee antwoorden)
Goed
Fout
Vraag 8 of 12
8. Vraag
Cliënte kan tot nu alleen maar staand de weeën opvangen, maar is nu moe. Ze heeft rugweeën. Wat is bij de meeste vrouwen op dat moment de meest effectieve tool die je dan in kunt zetten?
Goed
Fout
Vraag 9 of 12
9. Vraag
Je cliënte en partner hebben zich voorbereid op een idyllische, natuurlijke thuiswaterbevalling. Zij geeft aan dat ze zeker weet dat ze het kan, en dat het natuurlijk wordt. Ze willen in de voorbereiding niet praten over opties als het toch medisch wordt en anders gaat dan ze nu denken. Ze wil alleen maar positiviteit om zich heen. De bevalling begint. Je bent er een half uur (ze is nu anderhalf uur bezig) de verloskundige toucheert nu en ze zit op 2cm. Ze geeft ineens vastbesloten aan haar aan nu naar het ZH te willen voor een ruggenprik. Hoe ga je hierop in?
Goed
Fout
Vraag 10 of 12
10. Vraag
Tijdens de bevalling heb je jouw cliënten geholpen met een beslissing over pijnstilling. Jullie hebben de BRAINS gebruikt en tijd gevraagd om met z’n drieën (incl. partner dus) te overleggen.
Na de bevalling geeft de klinisch VK aan dat ze vindt dat je je teveel bemoeid hebt met het medische beleid. Ze spreekt je er op aan.
Goed
Fout
Vraag 11 of 12
11. Vraag
De bevalling is heel goed gegaan en je hebt er 6 uur support op zitten. Laatste toucher was 2 uur geleden en je cliënte zat toen op 6 cm. Je cliënte begint het moeilijk te krijgen. De intensiteit lijkt ineens veel pittiger te worden en je cliënte ziet het nu niet meer zitten.
Ze kijkt je vragend aan of het nog lang gaat duren
Goed
Fout
Vraag 12 of 12
12. Vraag
Wanneer je cliënt fysiek gespannen lijkt, maar zegt dat ze oké is, maar de vordering ook een beetje lijkt te stagneren, wat doe je dan? (geef twee antwoorden)